Les Rochères is gelegen op het bergje Sampzon, in een bocht van de rivier de Ardèche, tussen de dorpjes Ruoms en Vallon Pont d'Arc, ongeveer 50km ten westen van de stad Montélimar. Goed te bereiken met de auto. Het mediterrane klimaat deze streek zorgt voor zachte winters en warme zomers en is vergelijkbaar met dat van de Provence.

Het huisje is van 1975, vrijliggend op het zuiden en eenvoudig van opzet, beneden een living met keuken en badkamer voorzien van douche en toilet, boven twee slaapkamers, één met tweepersoonsbed en één met lits jumeaux, bovendien is er nog een extra bedje. Vóór het huis een terras in de zon en aan de westkant een overdekt terras. Voor de winter hebben we elektrische verwarming en natuurlijk een open haard.

Op het terrein rond het huisje staan amandelbomen, acacias, mimosa en er groeit laurier, thijm en rozemarijn in overvloed.

In Ruoms en Vallon Pont d'Arc(6 à 7km), kun je goed terecht voor je dagelijkse boodschappen, beide dorpen hebben een grote supermarché en uiteraard een bakker en een slager. Bovendien is er in beide dorpen wekelijks markt, Ruoms op vrijdag en Vallon op donderdag(alleen s'ochtends). Op de camping onderaan de berg kun je in de zomer ook voor brood en andere kleine boodschappen terecht